4 Οκτ 2015

Γεροβασίλη: Η ΝΔ κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει την διαπραγμάτευση του χρέους

Κόντρα μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης έχει ξεσπάσει, με το ζήτημα του χρέους να βρίσκεται για άλλη μία φορά στο επίκεντρο. Για προπαγάνδα κατηγόρησε την κυβέρνηση η  Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και...
Ενημέρωσης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να κατηγορεί τη γαλάζια παράταξη για υπονόμευση της προσπάθειας αναδιάρθρωσης του χρέους. Για «προπαγάνδα του χρέους και απόπειρα φίμωσης της αντιπολίτευσης» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, με αφορμή τις αναφορές του αναφορές του πρωθυπουργού στο ζήτημα του χρέους. Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης του κόμματος, Σοφία Βούλτεψη, κάνει λόγο για «σαφή επιδίωξη» του Μαξίμου «τον αποπροσανατολισμό από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου».
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ΝΔ ότι με τη στάση της να χαρακτηρίζει το χρέος βιώσιμο δεν συνέβαλε στην επίλυση του κομβικού αυτού ζητήματος και συνέστησε στα γαλάζια στελέχη αν δεν θέλουν αν συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια για την απομείωση του, «να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» σιωπώντας.
«Την ώρα που η κυβέρνηση δραστηριοποιείται ενεργά, προκειμένου να δημιουργήσει τις απαιτούμενες συμμαχίες για την επικείμενη διαπραγμάτευση του Χρέους, η Νέα Δημοκρατία κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει την διαπραγμάτευση αυτή, βάζοντας τα μικροπολιτικά της οφέλη πάνω από το συμφέρον του λαού, της κοινωνίας και της οικονομίας», ήταν η απάντηση που η Όλγα Γεροβασίλη έδωσε στην Σοφία Βούλτεψη.
«Είναι οι ίδιοι που ως κυβέρνηση χαρακτήριζαν το χρέος βιώσιμο, για να φανούν αρεστοί στους δανειστές μας. Ο λαός έκρινε αυτή την αξιοθρήνητη στάση στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, εξακολουθεί να την θυμάται», κατέληξε.
Πηγή:http://tvxs.gr