5 Σεπ 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό
Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε....

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τσαντιγκάρ, Ινδία. Μικροί μαθητές ντυμένοι ως «Κρίσνα»

EIKONES1
Μικροί μαθητές ντυμένοι ως «Κρίσνα» παίρνουν μέρος εορτασμούς του φεστιβάλ «Τζανμαστάμι» στην πόλη Τσαντιγκάρ της Ινδίας για την επέτειο γέννησης του «Κρίσνα».

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Μία συνηθισμένη μέρα στο Μανχάταν

EIKONES2
Υψηλές είναι ακόμα οι θερμοκρασίες στο Μανχάταν και οι νεοϋορκέζοι σπεύδουν σε πλατείες, καφετέριες και εστιατόρια να απολαύσουν τον καλό καιρό, πριν καταφθάσουν οι βροχές και τα χιόνια.

Μυτιλήνη, Ελλάδα. Χαώδης η κατάσταση στο νησί

EIKONES3
Χιλιάδες μετανάστες συνωστίζονται στη Μυτιλήνη προκειμένου να καταγραφούν ή να αναχωρήσουν με κάποιο πλοίο για τον Πειραιά. Στη φωτογραφία απεικονίζονται δύο νεαροί άνδρες, εξουθενωμένοι και ταλαιπωρημένοι, που κατέρρευσαν μετά τις απίστευτες ώρες αναμονής στις ουρές και τον εγκλωβισμό στο λιμάνι του νησιού.

Βηρυτός, Λίβανος. Συγκρούσεις για τα «βουνά» από σκουπίδια

eikones4
Χάος επικρατεί και στην Βηρυτό, με την κυβέρνηση του Λίβανου να στέκεται ανίκανη να διευθετήσει το πρόβλημα των οικιακών απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί εδώ και εβδομάδες. Οι πολίτες κάνουν λόγο για «πολιτική παραλυσία», ενώ επεισόδια έχουν ξεσπάσει στις συγκεντρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες.

Σαντιάγκο, Χιλή. Η Χιλή από ψηλά

EIKONES5
Η υπέροχη θέα του Σαντιάγκο, όπως φαίνεται από την κορυφή ενός ουρανοξύστη στη χιλιανή πρωτεύουσα.

Νεβάδα, ΗΠΑ. Ένα αντισυμβατικό φεστιβάλ

EIKONES6
Η έρημος της Νεβάδα γίνεται για χιλιάδες ταξιδιώτες τόπος μιας μοναδικής εμπειρίας. Το Βurning Man είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ στον κόσμο και διεξάγεται κάθε χρόνο, από το 1986, στην έρημο της Νεβάδα, στις ΗΠΑ. Για μια βδομάδα το Black Rock Desert γίνεται τόπος συνάντησης ατόμων με εναλλακτικές κοσμοθεωρίες.

Ουαλία, Μεγάλη Βρετανία. Σέρφινγκ σε τεχνητά κύματα

EIKONES7
Το σέρφινγκ είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης το καλοκαίρι αλλά και μία διασκεδαστική γυμναστική για τους λάτρεις του νερού. Ωστόσο, περιμένοντας να έρθει το… σωστό κύμα ίσως να βαρεθείτε και να μην νιώσετε την αδρεναλίνη του σπορ. Έτσι, στην Ουαλία δημιούργησαν μια γιγαντιαία πισίνα που δημιουργεί τεχνητά κύματα…

Τζόρτζια, ΗΠΑ. Ειδική ομάδα πολεμικών αποστολών

EIKONES8
Ένας από τους απόφοιτους σχολής που εκπαιδεύει μία ειδική ομάδα πολεμικών αποστολών στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτυπώνει τη δύναμη των στρατιωτών που εκπαιδεύονται στην Αμερική.

Olmen, Βέλγιο. Παιχνίδια με τον φακό

EIKONES9
Ένας μαύρος καπουτσίνος παίζει με το φαγητό του και γίνεται η ατραξιόν του ζωολογικού πάρκου της πόλης Olmen στο Βέλγιο.

Πεκίνο, Κίνα. Η πιο άρτια και πειθαρχημένη στρατιωτική παρέλαση

EIKONES11
Μία παρέλαση – υπόδειγμα στρατιωτικής πειθαρχίας αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Reuters. Στους εορτασμούς για την 70ή επέτειο από τη νίκη της Κίνας επί της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Πεκίνο έκανε επίδειξη της υπερδύναμής του και της στρατιωτικής του ισχύ.

Αλικαρνασσός, Τουρκία. Μία εικόνα, πολλά δάκρυα και παγκόσμια συγκίνηση

boys02
Είναι η φωτογραφία της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας. Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι από τη Συρία πνίγηκε στο μακρύ ταξίδι του για την Ευρώπη. Η φωτογραφία σφίγγει την καρδιά και μάλλον δεν υπάρχουν λόγια για την περιγράψουν. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς, είναι πως συμπυκνώνει όλα όσα ταλανίζουν τον κόσμο μας, όσα άδικα επικρατούν και όσα μάταια αναζητούν λύση.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr