28 Αυγ 2015

Δύο ναυάγια με εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους

Διάσωση μεταναστών από το Σουηδικό πλοίο Poseidon, ανοικτά της Λιβύης
Τα αλιευτικά, που μετέφεραν έως 500 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, ανατράπηκαν ανοικτά της Λιβύης, αφού εξέπεμψαν σήμα κινδύνου το πρωί της Πέμπτης.
Τουλάχιστον 100 πτώματα έχουν ανασυρθεί ....
κοντά στην πόλη Zuwara, ανέφεραν ντόπιοι στο BBC και 20 έχουν διασωθεί.  
Οι βάρκες βυθίστηκαν η μια μετά την άλλη και οι λιβυκές αρχές διεξάγουν ακόμα έρευνες, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες έχουν χαθεί.
Πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες από τη Συρία, το Μπαγκλαντές και την υποσαχάρια Αφρική, είπαν κάτοικοι, 50 εξ αυτών επέβαιναν στην μια βάρκα και περίπου 400 στην άλλη.
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα πρόκειται για μια από τις πλέον πολύνεκρες τραγωδίες στη Μεσόγειο. Στις αρχές Αυγούστου από τη βανατροπή και βύθιση δουλεμπορικού με 600 επιβαίνοντες, χάθηκαν τουλάχιστον 200 άνθρωποι.

Αφιξη στο Παλέρμο

Αφιξη διασωθέντων μεταναστών στο Παλέρμο
AP Photo/Alessandro Fucarini
 
Την ώρα που σήμαινε ο συναγερμός ανοικτά της Λιβύης, στο ιταλικό λιμάνι έφθανε το Σουηδικό πλοίο «Ποσειδών», μεταφέροντας 571 πρόσφυγες πρόσφυγες και 52 σορούς.
Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται κυρίως για Σύρους- μεταξύ αυτών είναι 54 γυναίκες και 67 παιδιά, το μικρότερο σε ηλικία, μόλις 40 ημερών.
Ο εισαγγελέας του Παλέρμο άρχισε έρευνα κατά αγνώστων με την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων και πολλαπλων δολοφονιών.
Οι 52 άνθρωποι φαίνεται ότι έχασαν την ζωή τους από τις αναθυμιάσεις κλεισμένοι στο αμπάρι του αλιευτικού.

Πηγή: efsyn.gr