1 Ιουλ 2015

Eurogroup: Οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν μετά το δημοψήφισμα

«Πρώτα να μιλήσει ο λαός και μετά θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις»
Χωρίς αποτέλεσμα για το ελληνικό ζήτημα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Επί τάπητος τέθηκαν οι ανανεωμένες ελληνικές προτάσεις οι οποίες σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών είναι σαφώς... «πιο βελτιωμένες».
Ωστόσο, οι υπουργοί Οικονομικών δεν έλαβαν κάποια απόφαση που θα άλλαζε την μέχρι σήμερα κατάσταση.
Ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, έγραψε στο Twitter πως το αποτέλεσμα του Eurogroup θα σταλεί εγγράφως στον Αλ. Τσίπρα.
Ο Σλοβάκος υπουργός ξεκαθάρισε πως μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν πρόκειται να υπάρξει νέα σύγκλιση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ευ. Τσακαλώτος.
Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. 
Είναι προφανές πως οι δανειστές εμμένουν στην αδιάλλακτη στάση τους ελπίζοντας σε υποχώρηση του Αλ. Τσίπρα υπό το ασφυκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα λόγω του «λουκέτου» στις τράπεζες.
Μέχρι την Κυριακή, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, οι δανειστές θα συνεχίσουν την χυδαία προπαγάνδα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, παραπληροφορώντας και απειλώντας τον ελληνικό λαό ότι αν ψηφίσει «όχι» θα βγει η χώρα από το ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr