3 Ιουλ 2015

Δημοψήφισμα: Μόνο με σταυρό έγκυρο το ψηφοδέλτιο

Μόνο σε σταυρό εντός του πλαισίου που καθορίζει το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο όπως έχει καθοριστεί για το Δημοψήφισμα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε για την εκλογική διαδικασία. Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος... συνοδεύεται από το ερώτημα και τις επιλογές "ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΌΧΙ" και "ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ" στα δεξιά του. Το ερώτημα αναφέρει: "Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)".
Για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο ο εκλογέας θα πρέπει να δηλώσει την προτίμηση του είτε «ΝΑΙ» είτε «ΟΧΙ» να την δηλώσει με σταυρό εντός του πεδίου καθορίζει το ψηφοδέλτιο.

 

Τι αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιλογή Επί του εντύπου ψηφοδελτίου αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα μαύρης απόχρωσης το ερώτημα ή τα ερωτήματα που έχουν τεθεί με το προεδρικό διάταγμα προκήρυξης του δημοψηφίσματος και παραπλεύρως οι απαντήσεις που δηλώνουν τη βούληση των εκλογέων, όπως αυτές διατυπώνονται με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα. Ο ψηφοφόρος δηλώνει την προτίμησή του σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως της απαντήσεως που προκρίνει. Τα έντυπα ψηφοδέλτια που δεν φέρουν κανένα σταυρό λογίζονται ως λευκά.