1 Ιουλ 2015

Βίτσας: Το δημοψήφισμα αποτελεί έκφραση της κυρίαρχης βούλησης του ελληνικού λαού

Προσωπική άποψη του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης, και όχι του οργανισμού, είναι η θέση ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και... αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δημήτρης Βίτσας.
«Δεν υπάρχει τέτοια ή παρόμοια τοποθέτηση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία να ελήφθη στο θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού ή από κάποιο αρμόδιο προς τούτο όργανο, όπως το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης» τονίζει ο κ. Βίτσας και συνεχίζει: «Άλλωστε, οι εργασίες του Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου, πριν δηλαδή κηρυχθεί το δημοψήφισμα».
Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, «παρουσιάζεται ως απόφαση, δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland στο Associated Press. Ως εκ τούτου, δεν αντανακλά το συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά την προσωπική άποψη του κ. Jagland».
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καλύπτει όλους τους προβλεπόμενους από το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο όρους, αποτελώντας έκφραση της κυρίαρχης βούλησης του ελληνικού λαού» καταλήγει ο κ. Βίτσας.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr