3 Ιουλ 2015

Τα ΕΛΤΑ και οι Εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στον κοινωνικό τους ρόλο

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι Εργαζόμενοι σ’ αυτά, δίνουν αυτές τις δύσκολες μέρες, τον δικό τους αγώνα να στηρίξουν τους συνταξιούχους και ολόκληρη την κοινωνία, ανταποκρινόμενα στον κοινωνικό τους ρόλο και κόντρα στις λογικές του νεοφιλελευθερισμού και όσων τον υπηρετούν, που επεδίωξαν τα προηγούμενα χρόνια την ....
ιδιωτικοποίηση τους. 

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων που είχαν επιλέξει να πληρώνονται τις συντάξεις τους μέσω ΕΛΤΑ, είδαν αυτές τις ημέρες τον Ταχυδρόμο να τους επισκέπτεται ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ τους και να τους πληρώνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό της σύνταξης, την ώρα που όσοι είχαν επιλέξει να πληρώνονται μέσω τραπεζών, ταλαιπωρούνται, περιμένοντας στις ουρές για να εισπράξουν μόνο 120 ευρώ.

Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποι μας, βρήκαν λύση στο πρόβλημα τους, να μεταφέρουν χρήματα και να καλύψουν τις ανάγκες τους, μέσω των ταχυδρομικών επιταγών.

Οι Εργαζόμενοι του ΕΛΤΑ, παρά τις αντιξοότητες και τις αντικειμενικές δυσκολίες, ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο, εξυπηρετώντας όσους συμπολίτες μας επιλέγουν τον Οργανισμό μας για τις συναλλαγές τους. Σήμερα θα ολοκληρωθεί, σχεδόν στο σύνολο της, η πληρωμή των όλων συνταξιούχων. 

Αυτή η θετική εξέλιξη αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους εκτός και δυστυχώς εντός ΕΛΤΑ, όλα τα προηγούμενα χρόνια έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να απαξιώσουν και να συρρικνώσουν τον δημοφιλέστερο Δημόσιο Οργανισμό και να μειώσουν την κοινωνική προσφορά του στους πολίτες. 

Ελπίζουμε, να λάβουν σοβαρά το μήνυμα όλοι αυτοί και να αλλάξουν ρώτα στην αντιμετώπιση του Δημόσιου Ταχυδρομείου. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την στήριξη και τη βιώσιμη πορεία – ανάπτυξη του ΕΛΤΑ. 

Καλούμε όσους συνταξιούχους ταλαιπωρούνται αυτές τις ημέρες στις ουρές των τραπεζών, να επιλέξουν τα  ΕΛΤΑ για την πληρωμή της σύνταξης τους από εδώ και πέρα.