30 Ιουν 2015

Δραγασάκης – Ζητούμε λύση που δεν θα συνιστά υποταγή

Στη νέα ελληνική πρόταση που κατατέθηκε σήμερα, ως λύση που δεν θα συνιστά υποταγή, αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ,... ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «ζητάμε ένα διετές πρόγραμμα το οποίο θα καλύπτει όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας» με προοπτική και αναδιάρθρωση του χρέους.
Επίσης, ζητήθηκε από το ΔΝΤ να αναστείλει την πληρωμή για τον επόμενο Νοέμβριο, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για επέκταση του ELA, το οποίο θα συζητηθεί αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου.
Αναφερόμενος στο σημερινό έκτακτο Eurogroup, το οποίο απέρριψε επέκταση του παρόντος προγράμματος, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι «το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο. Σήμερα λήγει πρακτικά». Σημείωσε, πάντως, ότι η συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.
«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε για να επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένα κριτήρια, πρόσθεσε ο Γιάννης Δραγασάκης.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr