29 Μαΐ 2015

Καταγγελία του Σωματείου Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 
Λαμία  27-05-2015 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς την Διοίκηση 
Μετά την Κυβερνητική αλλαγή που συντελέστηκε στην Ελλάδα η κοινωνία περιμένει ακόμη καρτερικά  τις μεγάλες αλλαγές και δεσμεύσεις  που της υποσχέθηκαν προεκλογικά.
Δεσμεύσεις που αφορούν σε όλο το εύρος της ....
κοινωνίας μας και συντείνουν ουσιαστικά στην ανακούφιση  των πληγέντων  κοινωνικών  τάξεων από τα μνημόνια και τις περικοπές. Οι εργαζόμενοι είπαν όχι στο ξεπούλημα του ΕΛΤΑ και του Δημόσιου πλούτου σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, όχι στην ισοπέδωση των εργαζομένων , όχι στην φτώχεια και στον ευτελισμό, όχι στο «μαύρο».

Δυστυχώς όμως στα ΕΛΤΑ ακόμα και σήμερα είναι σαν να μην έγινε τίποτα.......  καμιά αλλαγή, καμιά αντίδραση, κανένας έλεγχος και η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει με αποτέλεσμα να τίθενται σε αμφισβήτηση ΣΣΕ και κατακτήσεις διαχρονικές. 

Το συνδικάτο της Αριστοτέλους μόλις χθες αντιλήφθηκε ότι οι θυσίες που επέβαλε στους εργαζόμενους με την τελευταία ΣΣΕ που υπέγραψε μαζί με την Διοίκηση , απέτυχαν και δυστυχώς ο ΕΛΤΑ βουλιάζει καθημερινά .

Η λιτότητα στον ΕΛΤΑ, η συρρίκνωση του Δικτύου, οι περικοπές μισθών – Δώρων εορτών και η εκχώρηση της δουλειάς μας στα Πρακτορεία δεν έφεραν την σωτηρία ούτε την ανάπτυξη, αλλά την καταστροφή.

Δεν ζητάμε από την Διοίκηση να λύσει το ζήτημα του Ελληνικού χρέους ούτε να διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ζητάμε όμως άμεσα αλλαγή πορείας στα ΕΛΤΑ και αν δεν μπορούν τους προτείνουμε ομαδικά να παραιτηθούν.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ,  ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ γιατί :

1.   Δεν μπορείτε να ανακόψετε την πτωτική πορεία των εσόδων.

2.   Παραλάβατε μια κερδοφόρα επιχείρηση και την οδηγήσατε στον μαρασμό, όταν οι ανταγωνιστές μας θησαυρίζουν.

3.   Δεν μπορείτε να   εξασφαλίσετε ποιότητα στους πελάτες .

4.   Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την καθημερινή διανομή της αλληλογραφίας στις αστικές περιοχές. Στα Καταστήματα και στο Κομβικό Λαμίας  καθημερινά μένουν ανεκτέλεστοι πολλοί αστικοί και αγροτικοί τομείς και οι εργαζόμενοι ακόμη παίρνουν τα υπόλοιπα κανονικών αδειών αφού η Διοίκηση δεν εξασφάλισε την έγκαιρη χορήγησή των. Οι σωματικές αντοχές εξαντλούνται και πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες. Δεν προσλήφθηκαν έκτακτοι ΕΣ/ΟΧ ικανοί να λύσουν προβλήματα με αποτέλεσμα αν άμεσα δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό να μην ληφθούν καθόλου άδειες φέτος. Δεν τηρούνται τα οργανογράμματα και οι κανονισμοί εργασίας. 
  
και συνεχίζουμε

5.  Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την διέλευση των αγροτικών διανομέων από τα χωριά τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

6.  Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους δουλειάς.

7.  Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία των Καταστημάτων που μερικές φορές σφαλίζουν παντελώς την πόρτα!!!

8.  Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την πρόσληψη ΕΣ/ΟΧ για τις κενές οργανικές θέσεις και για την λήψη των κανονικών αδειών από όλο το προσωπικό.

9.  Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την εργασιακή ειρήνη

10.  Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα συρόμαστε πλέον στα Δικαστήρια και ότι δεν θα γίνονται παράνομες και αναξιοκρατικές  μεταθέσεις εργαζομένων.

11.  Δεν μπορέσατε να μας δώσετε ούτε φέτος τα πενιχρά εναπομείναντα  Δώρα και επί της ουσίας ζητάτε την παράταση του μνημονίου στα ΕΛΤΑ.

Ως εργαζόμενοι με πολυετή εμπειρία σας κρίνουμε και σας κατατάσσουμε στους εν αναμονή «εξοδούχους» από τον ΕΛΤΑ όπως άλλωστε και όλους όσους δεν αφουγκράζονται τα μηνύματα των καιρών και δεν εκτιμούν τον ιδρώτα των εργαζομένων.     

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΟΣΤ & Παρατάξεις 

Για το ΔΣ           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Βάιος Μπουρογιάννης                      Χαλάτσης  Κων/νος