21 Μαΐ 2015

Τέλος στα σενάρια & στην αγωνία των ταχυδρομικών

Απέφεραν καρπούς οι προσπάθειες μας, αλλά και όσων άλλων (Διαπαραταξιακή επιτροπή ΠΟΣΤ) εμπλακήκαμε τις τελευταίες ημέρες με το πρόβλημα που προέκυψε στα ΕΛΤΑ και τις συνέπειες που θα είχε στην λειτουργία τους, αλλά και στους ....
εργαζόμενους.
Δόθηκαν οι απαραίτητες δεσμεύσεις-εγγυήσεις από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και απομένει η τυπική διευθέτηση του θέματος τις επόμενες ημέρες.
Από τις επαφές των τελευταίων ημερών αποδείχτηκε πως, το πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί δεν ήταν κυβερνητική επιλογή, αλλά αποτέλεσμα νομικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών, κατάλοιπο των προθέσεων, συγκεκριμένων κυβερνητικών παραγόντων της προηγούμενης κυβέρνησης, που μας ετοίμαζαν το "πεσκέσι", αλλά τους πρόλαβε η εξαγγελία των πρόωρων εκλογών και έτσι παρέμεινε στο συρτάρι από τον Οκτώβριο του 2014.

Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ.
Εκτιμήθηκε η θετική εξέλιξη, καθώς και η ξεκάθαρη κυβερνητική θέση στήριξης του Δημόσιου Ταχυδρομείου - για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια - και το συνδικάτο μας αποδεχόμενο την πρόσκληση του νέου Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών (με αρμοδιότητα τα ΕΛΤΑ) αποφάσισε να του αποστείλει τις προτάσεις του, προκειμένου αυτές να συζητηθούν στην Ομάδα Έργου που δημιούργησε πρόσφατα η κυβέρνηση,  με σκοπό να συντάξει, σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των ΕΛΤΑ με στόχο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης οικονομικής βιωσιμότητάς τους.

Παρ' όλα αυτά,  είναι φρόνιμο να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, μέχρι και την τυπική διευθέτηση του θέματος.