26 Μαΐ 2015

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη οι ταχυδρόμοι

Σε κινητοποιήσεις προχωρεί το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας. Προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 28 Μαΐου από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο μεταφορών, διεκδικώντας προσλήψεις εποχικού προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά της διανομής και για την χορήγηση των κανονικών αδειών της θερινής περιόδου.


Διαβάστε παρακάτω το εξώδικο του σωματείου: ....


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

            Της Επιχειρησιακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στα ΕΛΤΑ με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛ.ΤΑ. ΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΚΑΤΑ
            Της Διοίκησης του Οργανισμού με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΤΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού, αριθμός 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Κοινοποίηση:
  1. 1.Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που εδρεύει στον Δήμο Παπάγου, οδός Αναστάσεως αριθμός 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται
  2. 2.Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πειραιώς, αριθμός 40, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
  3. 3.Γενικό Γραμματέα Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών που εδρεύει στο Δήμο Παπάγου, οδός Αντιστάσεως αρ. 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
  4. 4.Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών και με διακριτικό τίτλο «ΠΟΣΤ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Κύριοι,
            Παρά τις διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που εδώ και αρκετό καιρό απλόχερα μοιράζει η Διοίκηση για προσλήψεις, προκειμένου να χορηγηθούν οι καλοκαιρινές άδειες έτους 2015, μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει έστω και ένα μέρος των δεσμεύσεών της αλλά με την τακτική της έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο. Το ναυάγιο στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επιδεικνύεται συστηματική κωλυσιεργία σχετικά με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ενώ υπάρχει σχετική απόφαση για 581 θέσεις, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στο να καταφύγουν στην ύστατη επιλογή τους.
            Οι παραινέσεις και οι προτάσεις μας για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ και καιρό, έπεσαν στο κενό. Τα υφιστάμενα κενά στη διανομή, αλλά και τα νέα τα οποία δημιουργούνται μέρα με την ημέρα, όχι μόνο έχουν επιβαρύνει την ποιότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών αλλά και έχουν κάνει την εργασιακή καθημερινότητα των ταχυδρόμων αφόρητη.
            Οι δικαιούμενες κανονικές άδειες επί σειρά ετών δεν χορηγούνται σύμφωνα με τον υπηρεσιακό προγραμματισμό καταστρατηγώντας έτσι όρους Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σχετικών αποφάσεων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά κυρίως παραβιάζοντας κατάφωρα τη σχετική εργατική νομολογία.
            Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΛ.ΤΑ. να καλείται να πληρώνει τα υπόλοιπα των συσσωρευμένων κανονικών αδειών με προσαύξηση 100% με προφανή οικονομική επιβάρυνση, την ώρα μάλιστα που τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά.
            Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.
            Με δεδομένη την ανωτέρω κατάσταση συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και αποφάσισε την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για την Πέμπτη 28-5-2015 από 12:00 έως 15:00.
Σας καλούμε
            Όπως εντός των προσεχών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενοί τομείς με προσωπικό, προκειμένου να χορηγηθούν οι κανονικές καλοκαιρινές άδειες 2015.
Διεκδικούμε
  • Άμεση πρόσληψη υπαλλήλων για χορήγηση κανονικών αδειών 2015 με αντικατάσταση (πλήρη και σωστή αναπλήρωση).
  • Άμεση πρόσληψη των 581 που αποφάσισε το Δ.Σ. του ΕΛ.ΤΑ. για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που έχουν προκύψει.
Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος ημών.
            Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς όσους απευθύνεται και σε όσους κοινοποιείται, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα 21 Μαΐου 2015
Με απόφαση του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ               ΧΡΕΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ