29 Μαΐ 2015

ΜΕΤΑ: Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει

Η κλήση σε προανάκριση του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας (ΨΝΑ) αποτελεί ευθεία παρέμβαση με στόχο την παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής ...
δράσης.
Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την επιχείρηση αυτή που γίνεται με αφορμή καταγγελίες του μνημονιακού Διοικητή του Νοσοκομείου, με στόχο να αναστείλει τους αγώνες των εργαζομένων.
Η πολιτική ηγεσία του yπουργείου Υγείας, αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα και να αποπέμψουν όλο το πολιτικό προσωπικό που πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της Υγείας και γενικότερα στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και το οποίο και σήμερα συνεχίσει να υλοποιεί τη «δουλειά» που έμαθε καλά στη μνημονιακή περίοδο.
Το ΜΕΤΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα και να βάλει τέρμα στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, να αποπέμψει τον μνημονιακό Διοικητή του ΨΝΑ κ. Θεοδωράκη και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Καλεί, τέλος, τα Σωματεία και τα μέλη του ΜΕΤΑ να βρεθούν στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ που σήμερα δέχεται τα πυρά από τον μνημονιακό Διοικητή του Νοσοκομείου.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων
δε θα περάσουν
Το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 29-05-15