20 Μαΐ 2015

Ανακοίνωση της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΛΤΑ. για την κυβερνητική παρέμβαση στο Ταχυδρομείο

Η Παρέμβαση της κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ

 

Ανακοίνωση
                                              Μάιος 2015
Εργαζόμενες-οι,

Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη και παίρνει την πρωτοβουλία για την σωτηρία του Ταχυδρομείου.
Στην χτεσινή (18/05), συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου, υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αποφασίστηκε η σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των ΕΛΤΑ, με στόχο την διασφάλιση της μακροπρόθεσμης οικονομικής τους βιωσιμότητάς, αγνοώντας και «καταργώντας» ουσιαστικά την απόφαση ένταξης στο κεφάλαιο Α΄ του 3429 και της αλλαγής ....του νομικού του πλαισίου.
Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η αντιστροφή της πορείας διάλυσης και αποσύνθεσης του Ταχυδρομείου, που ακολούθησαν οι τελευταίες  μνημονιακές κυβερνήσεις  και  υλοποίησαν πιστά οι Διοικήσεις του.
Είναι πολιτική βούληση η ανάπτυξη του Ταχυδρομείου, ως δημόσιας επιχείρησης, με κοινωνικά χαρακτηριστικά και  ξεκάθαρο ρόλο.
Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει όραμα και προοπτική στο Ταχυδρομείο, ελπίδα στους εργαζόμενους, σεβόμενη την ιστορία και την προσφορά του, προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης της χώρας.
Είναι πολιτική επιλογή η ακύρωση πώλησης του ΕΛΤΑ, όπως ήδη εξαγγέλθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό.
Είναι προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία Ταμιευτηρίου-Τράπεζας σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, που θα στηριχθεί και θα αξιοποιήσει το μεγάλο δίκτυο του Οργανισμού, τις σημερινές του δυνατότητες (GIRO), την καθημερινή του παρουσία σε κάθε σπίτι  σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Είναι προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ο προσανατολισμός του ΕΛΤΑ σε τομείς με δυναμική ανάπτυξη, στο καθαρά ταχυδρομικό έργο, όπως τα δέματα, οι ταχυμεταφορές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και υπηρεσίες ειδικής διαχείριση, τομείς που σήμερα έχει ασήμαντο μερίδιο για το μέγεθος  και τις δυνατότητές του, ώστε να αναπληρώσουν το παραδοσιακό έργο που φθίνει.
Εκεί είναι το μέλλον του Ταχυδρομείου!
Η οργάνωσή μας παρενέβη από την πρώτη στιγμή που ο αναπληρωτής Υπουργός, χωρίς κυβερνητική συνεννόηση, υπέγραψε την συγκεκριμένη απόφαση.
Με επιστολή μας στην ηγεσία και στα όργανα του κόμματος και στους αρμόδιους Υπουργούς, επισημάναμε τις καταστροφικές συνέπειες για το Ταχυδρομείο και ζητήσαμε να ανακληθεί άμεσα.
Τονίσαμε πως κινείται εκτός του πλαισίου, των θέσεων και των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή.
Η χτεσινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για το μέλλον των ΕΛΤΑ.
Οδηγός για την ανασυγκρότηση και την αλλαγή σελίδας, δεν μπορεί παρά να είναι οι προγραμματικές  θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από  τον Πρόεδρο του και σημερινό Πρωθυπουργό, τα κορυφαία στελέχη του  που αγκάλιασε η συντριπτική πλειοψηφία  των εργαζομένων στο Ταχυδρομείο.
Όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν, κυρίως οι εργαζόμενοι και οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι. Κανείς δεν μπορεί να υπεκφεύγει.
Είναι δε αυτονόητο πως όσοι έχουν ευθύνες για το σημερινά αδιέξοδα, ας το καταλάβουν καλά. Δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης.
Συνεπώς οφείλουν να παραιτηθούν. Είναι ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης.

Εργαζόμενες-οι
Η κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της, έχουν υποχρέωση να τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν.  Οι εργαζόμενοι τους εμπιστεύτηκαν.
Να μην διαψεύσουν τις ελπίδες τους! Κανείς δεν πρέπει να αυτονομείται.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ, τα μέλη, οι φίλοι και όλοι όσοι πίστεψαν στην μεγάλη ανατροπή και έδωσαν μάχες γι αυτή, θα θυμίζουν πάντα στην σημερινή κυβέρνηση τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά της, καθώς και ποιοι την στήριξαν και ποιους έχει χρέος να ακούει και να στηρίζει                                                                     
Ο.  Μ.     Σ   Υ  Ρ   Ι   Ζ   Α     Ε  Λ  Τ  Α