27 Απρ 2015

Καταγγελία του σωματείου ΕΛΤΑ Εύβοιας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                      ΧΑΛΚΙΔΑ  24/04/2015
ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΖΟΥΝΙ 11
ΧΑΛΚΙΔΑ  Τ.Κ. 34100
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 10              

                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Θέλουμε να ενημερώσουμε τόσο τους συνάδελφους στη μονάδα διανομής Χαλκίδας και του κεντρικού καταστήματος Χαλκίδας όσο και τους συναδέλφους στα υπόλοιπα ταχυδρομικά γραφεία του Νομού μας για το πώς η Περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας-Στερεάς  Ελλάδας έσπευσε με ανυπόστατες δικαιολογίες που θα σας αναφέρουμε παρακάτω να αφαιρέσει κομμάτι  από αγροτικό τομέα την ....
(Ν. ΛΑΜΨΑΚΟ) και να το παραχωρήσει με προκήρυξη σε ιδιώτη μετατρέποντάς το σε ταχ. πρακτορείο . 
  Αν αυτό δεν λέγεται  ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα τότε τι λέγεται;

Σας είπαμε όμως πριν ότι θα σας αναφέρουμε κάτω από ποιές συνθήκες και με ποιές δικαιολογίες έγινε αυτό. Ακούστε λοιπόν και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

  Ο συνάδελφος μας Κοντογεώργος Αθανάσιος αγροτικός διανομέας στις περιοχές “ΜΥΤΙΚΑ-Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ” πριν από τρεις (3) μήνες περίπου, του συνέβη ατύχημα επιστρέφοντας από τη διανομή με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας να απουσιάζει για ένα μήνα από την υπηρεσία με αναρρωτική άδεια.

  Αυτό βέβαια δημιούργησε ένα πρόβλημα όσο αναφορά την επίδοση της αλληλογραφίας στις προ αναφερθείσες περιοχές, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε σε έναν βαθμό με την συνδρομή του συναδέλφου Τραχανά Σταμάτιου και με τη βοήθεια ενός ενοικιαζόμενου υπαλλήλου που γνώριζε την περιοχή της Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ.

  Στο διάστημα που απουσίαζε ο αγροτικός διανομέας με αναρρωτική άδεια κάποιοι έσπευσαν να λειτουργήσουν με τρόπο, αντίθετο από αυτόν, για τον οποίο τους έστειλαν οι εργαζόμενοι να υπηρετούν. Βοηθώντας έτσι να βγει η προκήρυξη για ταχ. πρακτορείο στις 05/03/2015, προφασιζόμενοι πως δεν ήξεραν αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του μετά την αναρρωτική άδεια. Δικαιολογία η οποία έπεσε στο κενό, αφού ο συγκεκριμένος υπάλληλος απέδειξε μετά την επιστροφή του ότι ανταπεξέρχεται άξια στο έργο του.

Όμως προκειμένου να λύσουν κάποιοι το προσωρινό πρόβλημά τους και να φαίνονται καλοί προς τη διοίκηση δεν υπολογίζουν ούτε τον εργαζόμενο ούτε ότι χάνονται θέσεις εργασίας.  Και το προκλητικό;

   Την ίδια στιγμή να υπάρχουν συνάδελφοι που θα μπορούσαν να τους αξιοποιήσουν σωστά και να κλείσουν κενά στη διανομή και να μη το κάνουν.

   Επιτέλους ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.

Αλώστε ας μη γελιόμαστε, έχουν βάλει σκοπό για αρχή να ξεπουλήσουν τους αγροτικούς τομείς σε ιδιώτες, μετατρέποντάς τους σε ταχ. πρακτορεία. Υποβαθμίζοντας έτσι τον ΕΛΤΑ, γιατί σε όλους μας είναι ποιά γνωστό πως οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταχ. πρακτορεία στο κοινό και στους πελάτες μας ύστερα από διαμαρτυρίες των ίδιων των πελατών είναι υποδεέστερες σε μεγάλο ποσοστό έναντι με αυτές που προσφέρει ο αγροτικός διανομέας.

Και όλα αυτά;

 Προκειμένου να μεταφέρουν τους αγροτικούς διανομείς στην αστική διανομή για να καλύψουν τα κενά που έχουν προκύψει, όπως έγινε και στο Αλιβέρι καταργώντας το δρομολόγιο του ΑΓ. ΛΟΥΚΑ και κάνοντας το ταχ. πρακτορείο,  αφού από το 2007 και μέχρι σήμερα μετά από τόσες συνταξιοδοτήσεις που έχουν γίνει, η διοίκηση του ΕΛΤΑ δεν έχει κάνει ούτε μια πρόσληψη.   

 Το ποτήρι ξεχείλισε.

     Καταγγέλλουμε την Περιφερειακή  Διεύθυνση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και όλους όσους είτε με τη σιωπή τους, είτε με τις πράξεις τους, δηλώνουν υπέρμαχοι σ’ αυτό το ξεπούλημα, οι οποίοι δεν μας είναι άγνωστοι αλλά κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

 Δεν ξέρουμε όμως όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη , τι ακριβώς βλέπουν;;;;;;;;



                                    ΤΟ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ;      Ή      ΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ;         

  

                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                    Ο                                                                                         Η

            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



       ΓΑΤΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ                                                           ΤΡΙΚΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ