26 Φεβ 2015

Η εισαγγελέας κάλεσε τη γραμματέα του Βενιζέλου να καταθέσει

Για τη γνωριμία του με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου από τα μαθητικά του χρόνια στο Κολέγιο Αθηνών μίλησε στην κατάθεση του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο Νικηφόρος Διαμαντούρος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, η εισαγγελέας Ξένια Δημητρίου ζήτησε να καταθέσει στο Ειδικό...
Δικαστήριο η Σοφία Μπέλμπα, γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος υπογράμμισε ότι του «είναι αδύνατο να φανταστώ ότι μπορεί να διαπράξει τα αδικήματα που τον κατηγορούν». Ο κ. Διαμαντούρος μίλησε για τον εξαιρετικό , όπως είπε χαρακτήρα του, αλλά και για το ήθος και την εντιμότητα του πρώην υπουργού. «Η εικόνα στην Ευρώπη για τον κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ότι έκανε εξαιρετική δουλειά...».

Υπεράσπιση: Δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε τα πάντα για να πάρει τη λίστα Λαγκάρντ για να μην κάνει τίποτα τελικά;
Μ: Η εικόνα που έχω, ήμουν στις Βρυξέλλες, είναι πως τον χαρακτήριζε μεγάλη προσήλωση στο έργο του. Γι' αυτό μου έκανε εντύπωση η καλή άποψη για αυτόν από σκληρούς υπηρεσιακούς κύκλους. Μεγάλο αίσθημα ευθύνης έβλεπα».
Εισαγγελικό αίτημα να καταθέσει η γραμματέας του Βενιζέλου
Να καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο η Σοφία Μπέλμπα, γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου, ζήτησε η εισαγγελέας Ξένια Δημητρίου.

Αφορμή για το αίτημα της εισαγγελικής λειτουργού ήταν το γεγονός ότι στην κατάθεση της η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου, επικαλουμένη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου την κατονόμασε ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ την 1η Νοεμβρίου του 2012 με τον κωδικό «Σοφία» .

«Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η Σοφία που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός», είπε η μάρτυρας.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σε λίγο για το αίτημα της εισαγγελέως.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr