29 Ιαν 2015

Ικανοποιημένη η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα εργασιακά

Την ικανοποίησή της για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε ότι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, αναφέρεται ιδιαίτερα στις «θετικές δεσμεύσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα...
751 Ευρώ, την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΟΜΕΔ και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με επαναφορά της καθολικής δεσμευτικότητας και υποχρεωτικότητας ως προς την εφαρμογή τους, την πλήρη επανακαθιέρωση των προστατευτικών διατάξεων του εργατικού δικαίου, τη διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης σε αναδιανεμητική βάση με παράλληλη ενίσχυση των εσόδων της για την κατοχύρωση των συντάξεων μας, την ουσιαστική κοινωνική προστασία των ανέργων, την επαναφορά της Κυριακής - Αργίας και της απαγόρευσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές».

Τέλος, η ΟΙΥΕ αναφέρει, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα «για να αποτυπωθούν στη νομοθεσία, όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, τα οποία άμεσα οφείλει να προωθήσει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες».
Πηγή:http://www.newsit.gr