20 Δεκ 2014

Οι κινήσεις Βενιζέλου και το «όχι» του Τσίπρα…

Ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος σταδιακά, αλλά σταθερά, αποστασιοποιείται πλήρως από τον έως τώρα συνεταίρο του Αντώνη Σαμαρά, σας το έχουμε αποκαλύψει.Ούτως ή άλλως οι επερχόμενες εκλογές σημαίνουν για τους δύο συνεταίρους διαφορετικές επιδιώξεις και συμφέροντα....

Ο μεν Σαμαράς θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση γύρω από τη Ν.Δ. όλων των μνημονιακών δυνάμεων με το επιχείρημα «ψηφίστε μας για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος του, όπως επισημαίνουν ακόμα και ιστορικά στελέχη της Ν.Δ., μια διαχειρίσιμη ήττα που θα του επιτρέψει να μείνει στην καρέκλα του αρχηγού της Ν.Δ.
Στα πλαίσια αυτά εξ αντικειμένου θα στοχεύσει σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα προτιμήσουν να ψηφίσουν Ν.Δ. σε μια προσπάθεια να φράξουν το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, σε μια λογική δηλαδή «χρήσιμης και μη χαμένης ψήφου».
Αυτό ακριβώς είναι που τρέμει ο Βενιζέλος, ο οποίος θα δώσει τη μεγάλη μάχη της προσωπικής πολιτικής του επιβίωσης. Ότι δηλαδή σε μια προεκλογική περίοδο ακραία πολωτική οι ενδιάμεσες (μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) πολιτικές δυνάμεις θα δεχτούν ισχυρότατες πιέσεις, με κίνδυνο να συνθλιβούν.
Έτσι έχει αρχίσει να παίρνει σαφείς, ευδιάκριτες αποστάσεις απ’ τον Σαμαρά. Αυτός είναι ο λόγος, όχι οι διαρροές που γίνονται από συνεργάτες του, σύμφωνα με τις οποίες… θέλει να απαλλαγεί απ’ τον εναγκαλισμό με τον πρωθυπουργό για λόγους ιδεολογικούς!
Ήδη και ενόψει δρομολογούμενων εξελίξεων (για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει) η διαφοροποίησή του απ’ τον Σαμαρά θα είναι σχεδόν καθημερινή, προκειμένου να θέσει «τείχη» μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και να περιορίσει όσο γίνεται τις διαρροές.
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες και στα πλαίσια αναζήτησης διεξόδων αλλά και διασφάλισης ρόλου ο Βενιζέλος έστειλε απεσταλμένο στον Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να τον βολιδοσκοπήσει για μετεκλογική συνεργασία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο –ανεπίσημος- απεσταλμένος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε σε στενό συνεργάτη του Τσίπρα, ότι μετά τις εκλογές τα δύο κόμματα θα μπορούσαν να έχουν «κάποιας μορφής συνεργασία» και γι’ αυτό θα ήταν καλό να πέσουν έστω λίγο οι τόνοι και ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει κάποια διάθεση συνδιαλλαγής, που θα αποφόρτιζε το πολύ τεταμένο κλίμα.
Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η απάντηση που έλαβε απ’ το στενό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα καθαρό «όχι», με τη διευκρίνιση μάλιστα ότι «με τον Βενιζέλο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καμιά συνεργασία».
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι όπως σας έχουμε αποκαλύψει, ακροθιγώς το ζήτημα το έθεσε ο Βενιζέλος στον Τσίπρα στην πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση, στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε τη σχετική συζήτηση που προσπάθησε να ανοίξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…
Πηγή: http://www.newsbomb.gr