26 Νοε 2014

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Θα παραλύσουν την Πέμπτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν με τις πιέσεις της τρόικας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι...
εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η κεντρική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος, θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία.

ΗΣΑΠ και μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Στην Αθήνα, δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω συμμετοχής της ΟΑΣΘ στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ήδη, Aegean και Olympic Air ανακοίνωσαν ματαιώσεις πτήσεων εξαιτίας των κινητοποιήσεων.
Πηγή:http://www.newsit.gr