20 Νοε 2014

Ρύθμιση ακούμε και ρύθμιση δεν βλέπουμε! Ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στην αγριεμένη τρόικα καθυστερεί τις 100 δόσεις

Μία απίστευτη τραγελαφική κατάσταση έχει προκληθεί με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με τις 100 δόσεις, με την κυβέρνηση να την καθυστερεί, προκειμένου να μην προκαλέσει την οργή της τρόικας, αλλά την ίδια ώρα, εκατομμύρια πολίτες...
περιμένουν με αγωνία και φυσικά τα κρατικά ταμεία μένουν άδεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ήδη ρυθμιστεί μέσα σε μία εβδομάδα το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ και καταλαβαίνει κανείς πόσα λεφτά χάνουν καθημερινά οι εφορίες από τις συγκεκριμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Η νεότερη απάντηση κύκλων του υπουργείου Οικονομικών για το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή για τις 100 δόσεις είναι "από αύριο και βλέπουμε". Το σίγουρο είναι πως εάν δεν ξεκινήσει την Παρασκευή τότε μιλάμε από Δευτέρα μιας και ίσως.

Η επίσημη δικαιολογία είναι πως η εγκύκλιος βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της συλλογής υπογραφών από τους αρμόδιους παράγοντες, κάτι όμως που ακούγεται πλασματικό, καθώς ο βασικός λόγος είναι να μην εξοργίσουν την τρόικα ειδικά τώρα που πραγματοποιείται η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Πάντως, επί της ουσίας ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και αποκλείουν να ανοίξει η εφαρμογή πριν από τη Δευτέρα, καθώς θα πρέπει να έχουν προηγηθεί και οι απαραίτητες τεχνικές δοκιμές.

Ωστόσο, έχει ήδη δοθεί η εντολή από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα στους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου με οφειλές έναντι της εφορίας, έτσι ώστε πριν ξεκινήσει η εφαρμογή της ρύθμισης να υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο.

Όμως κι αυτό φαντάζει αδύνατο, καθώς το προσωπικό των εφοριών που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα δεν επαρκεί και υπάρχουν ήδη σοβαρά προβλήματα.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος 
Πηγή:http://www.newsit.gr