24 Οκτ 2014

S&P: Χαμηλή πτήση στην ευρωζώνη

Δημοσιεύματα FT και CNBC
Η κρίση της Ευρωζώνης απέχει πολύ από το τέλος της, υποστηρίζει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times, αναδεικνύοντας τα γενικότερα ασταθή πλαίσια που αποσταθεροποιούν τις οικονομίες όχι μόνο ....
στη ζώνη του ευρώ αλλά συνολικά στο σύστημα μετά το πιστωτικό κραχ του 2007-8 που δεν μοιάζει να ξεπερνιέται.
  Αν και η οξεία φάση της κρίσης πιθανόν έχει περάσει, χάρη στη δέσμευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι να κάνει «ότι χρειασθεί» για να μη διαλυθεί η Ευρωζώνη, ο αναλυτής της S&P Μόριτς Κρέμερ υποστηρίζει ότι αυτή η δέσμευση «ενστάλαξε μία αίσθηση εφησυχασμού όσον αφορά την πολιτική».
Ο οίκος θεωρεί ότι η Ευρωζώνη εισέρχεται τώρα σε «μία δύσκολη φάση χαμηλής ανάπτυξης», καθώς οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες, οι εταιρείες και τα νοικοκυριά συνεχίζουν να προσπαθούν να μειώσουν τα χρέη τους, σε μία περίοδο αδύναμης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.
Η προοπτική να βυθισθεί σε μία τρίτη ύφεση η οικονομία της Ευρωζώνης «διαταράζει την αίσθηση της ησυχίας και επιτυχίας μερικών υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής», έγραψε ο κ. Κρέμερ , ο οποίος δεν βλέπει κάποια άμεση βελτίωση στον ορίζοντα. «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της Ευρωζώνης είναι ακόμη άλυτα», σημείωσε ο αναλυτής, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του CNBC. 

Πηγή: enet.gr