23 Σεπ 2014

ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ: Θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού -Εκθέτει όλη τη χώρα

«Κεραυνούς» προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ, κάνοντας λόγο για «θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού» που «εκθέτει τον ....
ίδιο και τη χώρα», ενώ όπως τονίζει η Κουμουνδούρου δεν προχώρησε στην παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση του με την κ. Μέρκελ εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα. Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του.
Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα. Εξάλλου, η άρνησή του να απαντήσει, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει».
Ποτάμι: Λόγια παρηγοριάς η πολυδιαφημισμένη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ
«Σε ... λόγια παρηγοριάς κατέληξε τελικά η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ», αναφέρεται σε σχόλιο του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί η κατανόηση της κ. Μέρκελ, ούτε η χώρα σώζεται με παρακαλετά η τσαμπουκάδες.
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει την ανάγκη εθνικού σχεδίου δράσης «που θα έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και θα υποχρέωνε συμμάχους και δανειστές να σκεφθούν αλλιώς την Ελλάδα» και επικρίνει τα κόμματα εξουσίας ότι προτάσσουν τη σωτηρία τους από τη σωτηρία της χώρας.
Ανεξάρτητοι Ελληνες: Το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από την πλευρά του, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά τον Αντώνη Σαμαρά «προσκυνημένο» και σημείωσε ότι «αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».
Αναλυτικά:
«Ο πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας.
Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».

Πηγή: iefimerida.gr