11 Σεπ 2014

Στα τρία η ΔΗΜΑΡ: Ποιοι πάνε προς Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, το οποίο είχε ξεκινήσει με 17 βουλευτές πλέον αριθμεί οριακά 10, με τις φυγόκεντρες τάσεις να είναι πιο εμφανείς από ποτέ, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά με τις παρούσες συνθήκες δεν του ....
επιτρέπουν να ελπίζει σε είσοδο στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν επικρατήσει στο εσωτερικό του κόμματος του Φώτη Κουβέλη μέρα με τη μέρα οξύνονται, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, για την καταβαράθρωση των εκλογικών ποσοστών του στις πρόσφατες ευρωεκλογές και για την εμμονή του να μην ξεκαθαρίζει αν έχει δεχθεί πρόταση για Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Βουλευτές και μέλη του κόμματος βρίσκονται σε δρόμο φυγής από τη ΔΗΜΑΡ και βαδίζουν άλλοι προς το ΠΑΣΟΚ, άλλοι προς το Ποτάμι αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ.


Στελέχη του κόμματος κατηγορούν το Φώτη Κουβέλη για προσωπικές τακτικές με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, ο οποίος μέσω του Παραπολιτικά fm άσκησε δριμύτατη κριτική στην ηγεσία του κόμματος.

«Όλα αυτά συμβαίνουν διότι η ηγεσία του κόμματος δεν ξέρει τι θέλει, δεν έχει στρατηγική και στίγμα, δεν ξέρει που πηγαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, ο οποίος προέβλεψε παράλληλα ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ τις προσεχείς ημέρες.

«Την απόλυτη ευθύνη φέρει η ηγεσία του κόμματος γιατί δεν μας λέει τι θέλει να κάνει. Ως άνθρωποι και ως πολιτικοί ο καθένας έχει την ιστορία του, το κύρος του και το ήθος του, όμως το έχω ξαναπεί η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του Κουβέλη και λειτουργεί σαν να είναι μόνος του. Δεν νομίζω ότι το κάνει επίτηδες. Αλλά αυτή τη στιγμή και ο ίδιος και το κόμμα του βρίσκονται σε σύγχυση. Ακούγεται το όνομά του ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν τον ψηφίζει το μισό κόμμα του» σημείωσε ο κ. Πανούσης.


Μετά την θορυβώδη αποχώρηση του βουλευτή Επικρατείας, Σπύρου Λυκούδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης έσπευσε να ρίξει δίχτυα «συμπόρευσης» με την Μεταρρυθμιστική Τάση.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Τάσης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με στελέχη και ανεξάρτητους, για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αυριανή μέρα της Κεντροαριστεράς, την ώρα που οι ζυμώσεις στο χώρο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Ο ίδιος ο Σπύρος Λυκούδης, όπως ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», είχε επαφές με τουλάχιστον πέντε βουλευτές (Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου και Χρήστος Αηδόνης) για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Κάποιοι από αυτούς δεν κρύβουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους ότι αντιμετωπίζουν πολύ θετικά μία κίνηση της οποίας θα ηγείτο ο Σπύρος Λυκούδης. Δεν θα πρόκειται για κόμμα αλλά για κίνηση με στόχο την αναδιάταξη της κεντροαριστεράς, δηλώνουν στελέχη της Τάσης.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα μέλη της ΔΗΜΑΡ, όπως για παράδειγμα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προσπαθούσαν εδώ και καιρό να πείσουν τον κ. Λυκούδη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα μετά την διάρρηξη των σχέσεων του με τον κ. Κουβέλη.

Στελέχη από την άλλη πλευρά που έχουν αποχωρήσει, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου, που έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Σπύρο Λυκούδη, έχουν γειτνιάσει πολιτικά και με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ την ίδια ώρα αρκετά από τα μέλη του κόμματος, βλέποντας τη δυναμική που διαμορφώνεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ανάγκη για αριστερή στροφή, κλείνοντας το μάτι στην αξιωματική αντιπολίτευση.


Πηγή: iefimerida.gr