16 Σεπ 2014

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι απολυμένες καθαρίστριες

Αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, μετά από πρόσκληση της Κωνσταντίνας Κούνεβα και της Σοφίας Σακοράφα.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου,...
ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για έναν «ισχυρό συμβολισμό του αγώνα τους» και πρόσθεσε ότι «αυτές οι γυναίκες είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα για το που οδηγούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού οι κυβερνητικές πολιτικές και το οικονομικό πρόγραμμα που εμφανίζεται και υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση στην Ελλάδα».
Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα σημείωσε ότι «οι γυναίκες αυτές έχουν κάνει έναν υποδειγματικό αγώνα αξιοπρέπειας» ενώ η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε ότι «έχουν αποδείξει με τον αγώνα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μία χώρα η οποία υποφέρει».
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν δύο από τις απολυμένες καθαρίστριες. Η Δήμητρα Μανώλη τόνισε ότι «εδώ και έναν χρόνο κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν τις ζωές μας, ότι εμείς είμαστε αριθμοί και ότι θα πρέπει να σταματήσει η ζωή μας» και η Γεωργία Οικονόμου ανέφερε ότι «ήρθαμε στο κέντρο της Ευρώπης για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημά μας, γιατί δεν είναι μόνο ότι 555 γυναίκες χάνουν τη δουλειά τους, αλλά χάνουν και την αξιοπρέπειά τους».

Δείτε το βίντεοΠηγή βίντεο: youtube, GUENGL
Πηγή:http://www.enikos.gr