30 Σεπ 2014

Το μπάχαλο στις διαπραγματεύσεις και ο εκνευρισμός του Χαρδούβελη

Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ζήτησε να μην είναι κομματικοί εκπρόσωποι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μπροστά σε μία τρόικα που δείχνει για άλλη μία φορά έτοιμη να μην δεχθεί μύγα στο σπαθί της και να στείλει στον αγύριστο, πολλά από τα αιτήματα της...
ελληνικής κυβέρνησης, τα επιτελεία των δύο κομμάτων, δείχνουν εγκλωβισμένα και αντιδρούν σπασμωδικά και με νευρικότητα.

Το μπάχαλο σήμερα και η ασυνεννοησία ξεκίνησε από νωρίς όταν στις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα εμφανίστηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε απορρίψει το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για να μετέχουν εκπρόσωποι του κόμματος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Έτσι σήμερα, όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης είδε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να εμφανίζεται για να μετέχει στις διαπραγματεύσεις κάλεσε άμεσα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι παρών στις διαπραγματεύσεις ως κομματικός εκπρόσωπος, αλλά ως εκπρόσωπος του Μαξίμου.

Αυτή η κίνηση θεωρείται ως ένδειξη δυσαρέσκειας και εκνευρισμού του Γκίκα Χαρδούβελη προς τους χειρισμούς του Μαξίμου, με το επιτελείο του Βενιζέλου να απαντά στον υπουργό Οικονομικών ουσιαστικά “βρείτε τα”.

Μετά την αποχώρηση του Λαζαρίδη από τις διαπραγματεύσεις σε μία προσπάθεια να διασκευάσουν τις εντυπώσεις, ακολούθησε και η αποχώρηση του κ. Παπασταύρου, ο οποίος μετέχει πάντα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και των υπουργών, κ. Σταϊκούρα και Μαυραγάνη.

Δεν αποκλείεται αυτή η ασυνεννοησία να προκάλεσε και την αναβολή της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και φυσικά για όλο αυτό το παρασκήνιο η διαπραγμάτευση καθυστέρησε τουλάχιστον 2 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tρόικα: Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις Χαρδούβελη - τρόικας

Πηγή:http://www.newsit.gr