14 Σεπ 2014

Στο ΣτΕ κατά του ΕΝΦΙΑ προσέφυγε δικηγόρος

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ένας δικηγόρος από την Αθήνα, ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ του 2013 που του εστάλη, ενώ παράλληλα προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του...
ιδίου έτους.Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, καλείται να ζήσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, προκειμένου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς το κράτος, καθώς από το ετήσιο εισόδημα του 2013, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που δέχθηκε, του απέμειναν μόνο 3.136, 69 ευρώ.
Στην προσφυγή του αναλύει τα εισοδήματά του και τις φορολογικές του υποχρεώσεις, ενώ σημειώνει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ. Από το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και ΕΝΦΙΑ για το 2014 το ποσό των 8.442,68 ευρώ.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση που δέχεται και οδηγείται «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».

Τέλος, τονίζει ότι η υπερβολική φορολόγηση παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας και εξ αυτού του λόγου θεωρεί ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του 2013 και ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι άκυρα ως αντισυνταγματικά.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη 
Πηγή:http://www.zougla.gr