23 Ιουλ 2014

ΜΕΤΑ: Να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των συνδικάτων

Ανακοίνωση σχετικά με τις προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προσλήψεις παιδιών, εν ενεργεία συνδικαλιστικών στελεχών, στην Εθνική ....
Τράπεζα της Ελλάδας (Ε.Τ.Ε.), δηλώνει τα εξής:

1. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ύβρη στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο αγωνίζεται για ίσα δικαιώματα για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
2. Είναι πρόκληση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Ε.Τ.Ε., τα οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, όταν διαπραγματεύονται την εξασφάλιση ιδιοτελών συμφερόντων, όταν εξαγοράζονται απ’ την εργοδοσία για μια θέση εργασίας των παιδιών τους, σε μια περίοδο, που γενικεύεται η επίθεση για την άλωση των εργασιακών σχέσεων στο χώρο τους, όταν πολλαπλασιάζονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο όταν η ανεργία στους νέους βρίσκεται στα ύψη.
3. Η ενέργεια αυτή των «συνδικαλιστών» του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποτελεί την καλύτερη προσφορά υπηρεσίας προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημονιακά ΜΜΕ, που θέλουν να απαξιώσουν κάθε έννοια συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης. Τους δίνει άλλοθι και τους «νομιμοποιεί» κοινωνικά και ηθικά στη λήψη των αντεργατικών μέτρων για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
4.Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, γιατί αυτού του τύπου ο συνδικαλισμός, αποτελεί την πιο ακραία έκφραση των φαινομένων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι ο συνδικαλισμός που μας έφερε ως εδώ, που θόλωσε τα οράματα της εργατικής τάξης και που έκανε αδιάκριτα τα σύνορά της από τα συμφέροντα των αντίπαλων κοινωνικών τάξεων και των εργοδοτών. Είναι ο συνδικαλισμός που ενδημεί στις ηγετικές ομάδες της πλειοψηφίας στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συγκροτούν για χρόνια εναλλάξ την κυβερνητική πλειοψηφία.
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ θεωρεί, ότι ελάχιστη υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτές τις προσλήψεις είναι η παραίτησή τους τώρα απ’ όλα τα συνδικαλιστικά όργανα.
Ταυτόχρονα, ζητάμε να σταματήσει το αμαρτωλό καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, να εφαρμοστεί ο κανονισμός προσλήψεων της Εθνικής Τράπεζας και να ακυρωθούν αυτές οι προσλήψεις, που συνδέονται με τα συγκεκριμένα «συνδικαλιστικά στελέχη».
«Συνάδελφοι» με τις πράξεις σας προσφέρατε τις καλύτερες υπηρεσίες στους ταξικούς αντιπάλους και την Κυβέρνηση. Εσείς δεν μπορείτε να συνεχίσετε να εκπροσωπείτε εργαζόμενους.
Η Ε/Ε του ΜΕΤΑ