22 Ιουλ 2014

Η κυβέρνηση δεν θέλει την δικαιοσύνη στα πόδια της

Για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.Από το βήμα της συνέλευσης του ΣΕΒ, ο Γκίκας Χαρδούβελης,...
αναφερόμενος στις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια και τις άλλες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα».

«Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», τόνισε, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Διευκρίνισε ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων. 

Για «αμφισβήτηση του Συντάγματος» από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη δήλωση. «Η δήλωση του κ. Χαρδούβελη δεν θα πρέπει να περάσει στα ψιλά. Για μία ακόμη φορά η συγκυβέρνηση αμφισβητεί το Σύνταγμα, τη διάκριση των εξουσιών και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης», σημείωσε.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε, δε, πως εάν δεν μειωθεί η φορολόγηση δραστικά θα αυξηθούν τα λουκέτα και η ανεργία και επανέλαβε πως αυτό που χρειάζεται είναι «ριζική αλλαγή πολιτικής, διαγραφή του χρέους και πάγωμα των υποχρεώσεων των πολιτών προς το κράτος και προς τις τράπεζες».
Πηγή:http://www.tvxs.gr