23 Ιουλ 2014

Μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Στα γραφεία της Ε.Ε. και τις πρεσβείες ΗΠΑ και Αιγύπτου


φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στα γραφεία της Ε.Ε. και στη συνέχεια προς τις πρεσβείες της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, οργανώσεις μεταναστών, μέλη της Παλαιστινιακής παροικίας, αντιπολεμικές κινήσεις και οργανώσεις, διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης την απαίτησή τους να σταματήσουν οι ....
βομβαρδισμοί στη Γάζα.
   Όπως δήλωσε στο enet ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της Συμμαχίας σταματήστε τον πόλεμο: "Συμμετείχαν πάνω από 3.000 διαδηλωτές και η διαδήλωση σταμάτησε μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου, καταγγέλοντας το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα, γεγονός που εγκλωβίζει τους Παλαιστίνιου. Ακολούθως έξω από τα γραφεία της Ε.Ε., φωνάχτηκε το σύνθημα "Ευρώπη του πολέμου και του ρατσισμού, στηρίζει τους χασάπηδες του σιωνισμού" και στη συνέχεια η πορεία πήγε μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ".

φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
Συμμετείχαν η πρωτοβουλία ένα καράβι για τη Γάζα, η συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο, ο σύλλογος Ιντιφάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και φορείς.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που δήλωσε: «Αυτό που είναι επιτακτική ανάγκη είναι να σταματήσει άμεσα η θηριωδία στην Παλαιστίνη. Όπου βρισκόμαστε, πρέπει να ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των κινημάτων και των αγωνιστών σε όλο τον κόσμο που ζητούν τη λήξη της θηριωδίας.
Η Παλαιστίνη είναι σε διαρκή πόλεμο, ο οποίος πρέπει να σταματήσει, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η θηριωδία αυτή. Όταν σκοτώνονται άμαχοι, παιδιά σε παραλίες της ίδιας θάλασσας που βρέχει την ευρωπαϊκή ήπειρο, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Γιατί αν αυτό συμβαίνει στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, αυτό μπορεί να συμβεί και στην άλλη πλευρά».

φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
φωτο Ορέστης Σεφέρογλου
Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ένα μεγάλο, σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού, που αντίκειται στη θηριωδία και τον πόλεμο, ενώ ζητά βιώσιμη, ειρηνική και δίκαιη λύση μέσω ενός βιώσιμου, δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών».
Επίσης η Βουλή αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για όλα όσα συμβαίνουν στη Γάζα, μετά από πρόταση του Β. Χατζηλάμπρου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα η επιτροπή θα ζητήσει ενημέρωση ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών να ενημερωθεί αρμοδίως για το ποιες είναι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, σε διπλωματικό επίπεδο και πώς σκοπεύει να κινηθεί στην κατεύθυνση του άμεσου τερματισμού των βομβαρδισμών. 
Πηγή: enet.gr