28 Ιουλ 2014

Επόμενη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι

Στο Παρίσι αναμένεται να συναντηθούν οι επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που...

επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνεται, η επιλογή αυτή θεωρήθηκε χρήσιμη με το σκεπτικό ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει «πιο ψύχραιμα» και η υλοποίηση του προγράμματος θα προχωρήσει πιο αποτελεσματικά.
Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών θα επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, την περασμένη Πέμπτη, εξέφρασε την επιθυμία του ΔΝΤ η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί «όσο πιο σύντομα γίνεται».

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε, για ακόμη μία φορά, ότι οι εταίροι της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν την «αναγκαία στήριξη» για την ελάφρυνση του χρέους στο 114% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022. 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr