23 Μαΐ 2014

Ως εδώ και μη παρέκει. Τα ΕΛΤΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Παραμονές των ευρωεκλογών η διοίκηση ανακοίνωσε μεταθέσεις Συναδέλφων, άλλες ρουσφέτια για ημετέρους και άλλες διώξεις «αντιφρονούντων» στο νομό Φθιώτιδας.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει με παλαιότερες αναρτήσεις μας, η Διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε και ....
έκλεισε το κέντρο διαλογής της Λαμίας (λαθεμένα για εμάς), χορήγησε 10ήμερη υποχρεωτική άδεια στους Εργαζόμενους σ’ αυτό και σήμερα, παραμονή των ευρωεκλογών, ανάρτησε στη διαύγεια τις μεταθέσεις τους.

Το τοπικό Σωματείο με εξώδικη δήλωση του, είχε ζητήσει έγκαιρα από την Διοίκηση να του κοινοποιήσει τον πίνακα με τα μόρια μεταθετότητας όλων των Εργαζομένων και το οργανόγραμμα του νομού Φθιώτιδας, προκειμένου να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία στις μετακινήσεις και αντί αυτού σήμερα, χωρίς κανείς να έχει ενημερωθεί, χωρίς να γνωρίζει τα κριτήρια που τέθηκαν, οι Συνάδελφοι έμαθαν για τις μεταθέσεις τους.


Μεταθέσεις που χαρακτηρίζονται απαράδεκτες για τους εξής λόγους:


α) Με ποια κριτήρια έγιναν; Ανεξάρτητα από το αν οι Συνάδελφοι μετακινούνται μέσα στην ίδια υπηρεσιακή λειτουργία, υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια που δεν μπορούν να παραβλέπονται, δημιουργώντας τους αξεπέραστα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα!


β) Κάποιες από αυτές είναι καθαρά ρουσφετολογικές (όπως και οι αποσπάσεις που έγιναν) και ξεχρεώνουν προεκλογικές υποσχέσεις στους ημετέρους πριν τις εκλογές του τοπικού Σωματείου.


γ) Κάποιες άλλες είναι  εξοντωτικές, αφού οι Εργαζόμενοι που μετατίθενται, θα μετακινούνται καθημερινά μέχρι και 160 χλμ για να πάνε στην εργασία τους και που βέβαια είναι οι συνδικαλιστικά ανυπάκουοι.


δ) Μετατίθενται διοικητικοί υπάλληλοι-τμηματάρχες με τριακονταετή και πλέον αρχαιότητα από υπηρεσία, στην οποία υπηρετούσαν μέχρι σήμερα, που θα μπορούσαν να κατέχουν την θέση του προϊσταμένου και στις διοικητικές θέσεις τοποθετούνται είτε νεώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι, είτε υπάλληλοι άλλων κλάδων που ανήκουν σε συγκεκριμένη παράταξη.


ε) Μετακινείται διοικητικός υπάλληλος με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό τίτλο από το κεντρικό κατάστημα της Λαμίας σε επαρχιακό γραφείο και στο κ. κατάστημα τοποθετούνται ή παραμένουν  Εργαζόμενοι που δεν ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό.


στ) Μετατίθενται-διώκονται εκλεγμένοι συνδικαλιστές-εκπρόσωποι των εργαζομένων, παραβιάζοντας κατάφωρα το νόμο 1264/82.


ζ) Μα το κυριότερο είναι πως, οι μεταθέσεις κοινοποιήθηκαν παραμονές των εκλογών για την Ευρωβουλή, προφανώς για να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τους Εργαζόμενους και αυτούς που μετατίθενται, αλλά  και οι υπόλοιποι να πάρουν το μήνυμα!



Φαίνεται πως κάποια διοικητικά στελέχη ζουν σε προηγούμενες δεκαετίες, τότε που ο νομός Φθιώτιδας έζησε παρόμοιες καταστάσεις με διώξεις «αντιφρονούντων» και που όλοι οι Εργαζόμενοι καταδίκασαν. Γελιούνται όμως αν νομίζουν πως θα τους αφίσουμε να μας γυρίσουν σ' αυτές τις εποχές.


Να είναι σίγουροι πως, οι Εργαζόμενοι δεν είναι απροστάτευτοι. Και η δικαιοσύνη λειτουργεί και η βουλή ανοίγει την επόμενη εβδομάδα.

Καλούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, που μάλλον δεν θα πρέπει να γνωρίζει το θέμα, να παρέμβει, ώστε να ανακληθούν οι μεταθέσεις και να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.