14 Μαΐ 2014

Εξώδικη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ νομών Φθιώτιδας-Ευρυτανίας

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της Επιχειρησιακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στα ΕΛΤΑ με την επωνυμία: «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ&ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» που εδρεύει στην Λαμία, Πλατεία Διάκου, αριθμός 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Κατά
Του Οργανισμού με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΤΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Απελλού,αριθμός 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Κοινοποίηση:
Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στη Λάρισα, ....
οδός Παπαναστασίου, αριθμός 62, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών και με διακριτικό τίτλο «ΠΟΣΤ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 11-15, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Κύριοι
Πρόσφατα και παρά τις αντιρρήσεις και τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα του Δ.Σ. του Σωματείου μας που σας κοινοποιήσαμε, αποφασίσατε να αναστείλετε την λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Λαμίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των νομών μας και δημιουργώντας μεγάλη ανασφάλεια στους Εργαζόμενους-Μέλη του  Σωματείου μας.
Ύστερα από μια εβδομάδα, από την υλοποίηση της απόφασης σας, οι επιπτώσεις, από το κλείσιμο του Κέντρου Διαλογής ΛΑΜΙΑΣ είναι πολύ σοβαρές και δικαιώνουν τις θέσεις μας. Η αναστολή λειτουργίας του Κ. Δ. δημιούργησε αξεπέραστα λειτουργικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Η αλληλογραφία και οι ταχ. αποστολές πηγαίνουν καθημερινά στα καταστήματα καθυστερημένα, με συνέπεια την μη έγκαιρη επίδοση τους στους παραλήπτες, την πτώση της ποιότητας, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια πελατών, οι οποίοι θα αναζητήσουν ποιοτική εξυπηρέτηση στους ανταγωνιστές του Οργανισμού μας.
Οι κάτοικοι των νομών μας έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχολιάζουν αρνητικά την ενέργειά σας και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις επιδόσεις.
Οι Εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορούν να απαντήσουν  για το χρόνο επίδοσης των αντικειμένων που καταθέτουν οι πελάτες στα καταστήματα μας. Παράδειγμα: Από το Κεντρικό Κ. Λαμίας που  είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή μας και που λειτουργεί μέχρι στις 20.30΄  κάθε μέρα δεν φεύγουν τα Ταχ. Αντικείμενα  μετά τις 14:00 το μεσημέρι και παραμένουν για την επόμενη μέρα , χωρίς λόγο με ευθύνη σας.  
Η αναστολή λειτουργίας του Κ. Δ. Λαμίας έγινε βιαστικά και με μεγάλη προχειρότητα, με αποτέλεσμα τα Καταστήματα μας να μην είναι πλήρως  ενημερωμένα για τις αλλαγές. Οι ταχ. αποστολές σε πολλά από αυτά δεν πηγαίνουν καθημερινά (Πελασγία, Δομοκός Υπάτη κλπ) και οι αποστολές από αυτά προς Λαμία (Δομοκός)  παραμένουν στο ΚΤΕΛ γιατί δεν υπάρχει εργαζόμενος να πάει να τις παραλάβει τη συγκεκριμένη ώρα, με αποτέλεσμα να χάνεται πάλι μια ολόκληρη ημέρα. Στην Γραβιά χρησιμοποιείται επίσης το ΚΤΕΛ για την μεταφορά των ταχ. αποστολών  και όταν απαιτείται μεταφορά αξιών από το Κατάστημα, θα χρησιμοποιείται πλέον ιδιωτική εταιρία. Οι ενέργειες αυτές δημιουργούν επιπλέον έξοδα στο Οργανισμό (κόστος ΚΤΕΛ και κόστος security), την ώρα που μέχρι σήμερα το Κατάστημα εξυπηρετούνταν από το Υ.Α., το οποίο όμως, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, σταματά το δρομολόγιο του σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Κατάστημα Γραβιάς, δηλαδή στο κατάστημα της Αμφίκλειας.
Στον τομέα των διαβιβάσεων δημιουργούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα με την δημιουργία επιπλέον δαπανών και μεγάλων καθυστερήσεων. Το Πρωί υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος στο νέο διαμετακομιστικό σταθμό, που είναι αναγκασμένος σε 15΄ λεπτά να ξεφορτώσει το Υ.Α. από ΚΔΑ να χωρίσει τις ταχ. αποστολές και να τις φορτώσει σε τέσσερα (4) διαφορετικά Υ.Α. για να φύγουν για τα Καταστήματα.
Σε σχέση με τους Εργαζόμενους-Μέλη μας του Κ. Δ. Λαμίας, οι οποίοι βρίσκονται σε υποχρεωτική κανονική άδεια δύο εβδομάδων, κανείς δεν γνωρίζει τι τους επιφυλάσσετε. Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι Εργαζόμενοι χρειάζονται για την λειτουργία του νέου Διαμετακομιστικού Σταθμού γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένο οργανόγραμμα, ούτε γνωρίζουμε, αν και ζητήσαμε, τον πίνακα μεταθετότητας των Εργαζομένων στο Νομό της Φθιώτιδας και ειδικότερα στην ΟΥΛ ΛΑΜΙΑΣ κατά κλάδο, ενέργεια που είστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσετε και στους εργαζόμενους και στο Σωματείο. 

Με την ευκαιρία της σημερινής εξώδικης δήλωσης-διαμαρτυρίας μας, θέλουμε να σας θίξουμε ακόμη τρία σοβαρά ζητήματα και περιμένουμε τις απαντήσεις σας.
1.    Γιατί η Διοίκηση κωλυσιεργεί στην έκδοση της απόφασης σχετικά με την καταγγελία του Συναδέλφου μας Καλύβα Λάμπρου,  εδώ και ενάμιση χρόνο , που διερευνήθηκε με την συνδρομή πολλών μελών του  Σωματείου μας ;
 
2.     Γιατί οι κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας στοχεύουν τους Εργαζόμενους και όχι στα σημεία που αναφέρει η πρόσφατη νομοθεσία- γνωμοδότηση (ασφάλεια, αξίες).
3.     Γιατί δεν γίνεται προγραμματισμός χορήγησης των κανονικών αδειών και ανάρτηση του σχετικού πίνακα, ώστε να υπάρχει γνώση  αξιοκρατία, διαφάνεια και ενημέρωση των εργαζομένων όπως άλλωστε  προβλέπεται.
Κύριοι
Επειδή η απόφαση σας, να αναστείλετε την λειτουργία του Κέντρου διαλογής ΛΑΜΙΑΣ που επί χρόνια ήταν πρώτο σε ποιότητα, απαξιώνει τα ΕΛΤΑ και δημιουργεί επιπλέον κόστη , παρά μείωση δαπανών σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο.
Επειδή η απόφαση σας, να αναστείλετε την λειτουργία του Κέντρου διαλογής, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, των τοπικών κοινωνιών των νομών μας, οι οποίες παραδοσιακά στηρίζουν τα ΕΛΤΑ.
Επειδή η απόφαση σας, να αναστείλετε την λειτουργία του Κέντρου διαλογής, υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να  το εκμεταλλεύονται οι ανταγωνιστές του και να αποσπούν καθημερινά μέρος του έργου του.
Επειδή η απόφαση σας, να αναστείλετε την λειτουργία του Κέντρου διαλογής, δημιούργησε τεράστια ανασφάλεια στους Εργαζόμενους- Μέλη μας, που δεν γνωρίζουν αν και πότε θα μετατεθούν, τι έργο και σε ποιο χώρο θα εργάζονται.
Επειδή δεν έχουν κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους και στο Σωματείο μας οι πίνακες μεταθετότητας , προγραμματισμού κανονικών αδειών και το Οργανόγραμμα Νομού  και ΟΥΛ ΛΑΜΙΑΣ
Σας καλούμε
Να επαναλειτουργήσετε άμεσα  το Κέντρο Διαλογής Λαμίας, όπως μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε, αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού στους νομούς μας.
Να μην γίνει καμία μετακίνηση-μετάθεση Εργαζόμενου, εάν πρώτα δεν μας γνωρίσετε το ισχύον οργανόγραμμα και δεν μας αποσταλεί ο πίνακας μοριοδότησης της μεταθετότητας όλων των Εργαζομένων στο νομό Φθιώτιδας και στην ΟΥΛ ΛΑΜΙΑΣ.
Εάν υπάρξει ανάγκη κάλυψης κάποιων θέσεων, να ερωτηθούν πρώτα οι Εργαζόμενοι, εάν οικιοθελώς επιθυμούν κάποιοι να μετακινηθούν.
Εάν, παρ’ όλα αυτά, υπάρξει κάποιο κενό, αυτό να καλυφθεί προσωρινά με  απόσπαση, μέχρι να γίνει πρόσληψη ΕΣ/ΟΧ για το συγκεκριμένο κενό. και πάντα σύμφωνα με τον πίνακα  μεταθετότητας. 
Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε κάθε είδους αγωνιστικές ενέργειες .
Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματος ημών.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς όσους απευθύνεται και σε όσους κοινοποιείται, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες,  αντιγράφοντας ταύτη ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.
Λαμία 5 Μαΐου 2014
Για το Δ. Σ.
Ο  Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Βάϊος Μπουρογιάννης Κώστας Χαλάτσης