16 Απρ 2014

Διαμαρτυρία του Σωματείου Φθιώτιδας-Ευρυτανίας για το λουκέτο στο κέντρο διαλογής Λαμίας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ 
ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
 Λαμία  15-04-2014
                       
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Η συρρίκνωση του δικτύου συνεχίζεται, η Διοίκηση με έγγραφη πλέον απόφασή της επέλεξε να κλείσει το Κομβικό Κέντρο ΛΑΜΙΑΣ και ουσιαστικά να παραχωρήσει το έργο μας στα μεγάλα αστικά Ταχυδρομικά Κέντρα.
Το Κομβικό λειτουργούσε σε 2 βάρδιες, απόγευμα και βράδυ και το τελευταίο διάστημα απασχολούσε μόνο 6 εργαζόμενους οι οποίοι με μεγάλη σωματική προσπάθεια και υπερβάλλοντα ζήλο κατάφερναν να ανταπεξέλθουν οριακά αλλά με επιτυχία στο ....
έργο τους.
Τα τελευταία χρόνια, συνεχόμενα,  το Κομβικό μας Κέντρο βρίσκεται Πανελλαδικά στην πρώτη θέση ποιότητας με ποσοστά έγκαιρης διανομής και διαλογής που αγγίζουν το 100%.
Τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα στοιβάζονται στα ράφια του , όπως και οι τελευταίοι έπαινοι της Διοίκησης για το Πρωτάθλημα ποιότητας έτους 2013 που κατακτήσαμε με μεγάλη διαφορά από τα άλλα Κομβικά Κέντρα.
Δυστυχώς συνάδελφοι η Διοίκηση ανάλγητα και με περισσή καταφρόνηση προς τους άξιους, επέλεξε να αρχίσει το κλείσιμο από τους ΠΡΩΤΟΥΣ , όπως έπραξε και με την έδρα της Περ/κής Δ/νσης Στερεάς Ελλάδας που την μετέφερε στην ΛΑΡΙΣΑ , ενέργειες  ανήκουστες που καταρρίπτουν όλους τους κανόνες δεοντολογίας , αξιοπιστίας και ελεύθερης οικονομίας.
Η αναλγησία σε όλο το μεγαλείο της, στις 24 Μαρτίου 2014 μας κοινοποίησαν με συγχαρητήρια επιστολή ότι το Κομβικό Κέντρο Λαμίας κατέλαβε Πανελλαδικά την 1η θέση ποιότητας και την 31 Μαρτίου 2014 ανάρτησαν  το κλείσιμο του Κομβικού Κέντρου.
Επί πλέον η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης να κλείσει το Κομβικό Κέντρο ΛΑΜΙΑΣ δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος στον Οργανισμό μας αφού οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν για την λειτουργία του Διαμετακομιστικού Σταθμού Λαμίας με να νέα δεδομένα της Διοίκησης , σίγουρα θα υπερβαίνουν τους ήδη εξ (6) εργαζόμενους ( οδηγοί – διαμετακομιστές- ταξινόμοι Λαμίας – ταξινόμοι ΚΔΑ- 2 ΥΑ φορτηγά – καύσιμα – διόδια συντήρηση κλπ) .
Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο του Κομβικού Κέντρου θα είναι τραγικές για το θέμα της έγκαιρης διακίνησης της αλλ/φίας και των αποστολών στα Καταστήματα, με συνέπεια την πτώση της ποιότητας, την απώλεια πελατών και το συνεχιζόμενο πάρτυ των ανταγωνιστών μας.
Επιγραμματικά σημειώνουμε ότι ο Νομός Ευρυτανίας θα απαξιωθεί Ταχυδρομικά αφού οι αποστολές από το Κεντρικό Κατάστημα θα φεύγουν πρωϊ, τόσο νωρίς,  που στην ουσία θα είναι σαν να καθυστερούν τα αντικείμενα μία ημέρα.  

Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή την Διοίκηση της ΠΟΣΤ και τις παρατάξεις να ενεργοποιηθούν, να πάρουν θέση και να καταγγείλουν το επιλεκτικό κλείσιμο του πρώτου σε Πανελλαδική ποιότητα Κομβικού Κέντρου ΛΑΜΙΑΣ και να αγωνιστούν μαζί με μας για την διατήρησή του. Αν δεν το κάνουν πάει να πει ότι συνηγορούν και συμφωνούν με αυτό.

Αρκετές θέσεις εργασίας έχασε το Ταχυδρομείο στο Νομό μας.
  Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ
  ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,  ΟΥΡΑΓΟΣ  ΚΑΝΕΝΟΣ ……..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
  ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ:
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΤΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΣΤ
Παρατάξεις ΠΟΣΤ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΣΤ                                
                                                   Για το ΔΣ
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                Βάιος Μπουρογιάννης                            Χαλάτσης  Κων/νος