16 Απρ 2014

Μ. Τετάρτη στα λευκά! Εικόνες από τη χιονισμένη Ελλάδα! Ποιες περιοχές θα "παγώσουν" τις επόμενες ώρες

ΦΩΤΟ από το epirusgate
- Χιονίζει από το πρωί στη Φλώρινα - Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
- Κάτασπρα τα χιονοδρομικά της Ηπείρου! Θα χιονίζει ως τη Μεγάλη Παρασκευή
- ΒΙΝΤΕΟ από τη χιονισμένη Κοζάνη
- Πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού
Στην Ήπειρο η πρωινή καταιγίδα έφερε προβλήματα στη ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με...
αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Στα ορεινά χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
ΦΩΤΟ από το epirusgate
ΦΩΤΟ από το epirusgate

Τα χιονοδρομικά της Ηπείρου (Βασιλίτσα-Ανήλιο) έχουν ασπρίσει για τα καλά και αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις ως την Μεγάλη Παρασκευή, όπως διαβάζουμε στο epirusgate.

Στα λευκά ντύθηκε και η Κοζάνη. Δείτε το βίντεο από το kozanimedia:




Αναλυτικά ο καιρός σήμερα, Μ. Τετάρτη - Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού


Χιονίζει από το πρωί στη Φλώρινα ενώ έχουμε βροχές σε ολόκληρη την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου και σιγά - σιγά η κακοκαιρία αυτή επεκτείνεται ανατολικότερα και νοτιότερα.

Τις επόμενες ώρες περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε ολοκληρο το δυτικό τόξο της Ελλάδας μέχρι και την Καλαμάτα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και κατά τόπους θα έχουμε και χαλαζόπτωση. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα επηρρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και θα κινηθούν αντολικότερα, με βροχές μέσα στην νύχτα και στην Αθήνα. Οσο προχωρά η νύχτα η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο όμως Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από στα βόρεια από 4 εως 18 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 19 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 7 εως 21εναν βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ αλλά από το απόγευμα και μετά, ανοιχτά στον Σαρωνικό και στον νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που σιγά - σιγά θα πυκνώνουν οποτε από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε βροχές και από το απόγευμα και μετά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμορκασία θα κυμανθεία από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Ρεπορτάζ: Ισμήνη Λέντζου