16 Απρ 2014

Τσίπρας: Να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Στην πόλη της Χαλκίδας βρέθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του θα προκηρύξει δημοψηφίσματα «για όλα τα κρίσιμα ζητήματα», χωρίς να αναφερθεί πάντως στο μείζον θέμα της...
συμφωνίας με τους δανειστές ή του ευρώ και απηύθυνε προειδοποίηση ότι για το «σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει καμία ασυλία», χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Αντώνη Σαμαρά, «κωμικό».
« Έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό  ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική. Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει». «Είναι κωμικός κάθε φορά που υπόσχεται κάτι, που δεσμεύεται δήθεν σε κάτι, που εγγυάται κάποιο λαμπρό μέλλον» και συμπλήρωσε: «Μαυρογιαλούρο τον αποκάλεσε μέχρι κι ο Βενιζέλος.  Αλλά ο Μαυρογιαλούρος του σινεμά παραιτήθηκε όταν είδε τι γίνεται με τα ρουσφέτια του.  Ο κύριος Σαμαράς όμως παριστάνει τον συνεπή, τον συμπαγή και τον τιμητή».
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το θέμα των δημοψηφισμάτων, τόνισε ότι «επειδή τις τελευταίες ώρες γίνεται πολλή συζήτηση για δημοψηφίσματα, θέλω να πω το εξής: Ναι, θα απευθυνθούμε στο λαό για κάθε μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δική του ζωή. Εμείς δεν θα αποφασίζουμε για σας πριν από σας.  Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.  Θα απευθυνθούμε στο λαό για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.  Για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, θα απευθυνθούμε στο λαό για το ξεκαθάρισμα της κόπρου του Αυγεία της διαπλοκής».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε «το τέλος των μνημονίων είναι κοντά» και πρόσθεσε ότι «στις 25 του Μάη ο πολίτης, η κοινωνία, η πατρίδα, ορθώνονται, απαιτούν, διεκδικούν, αποφασίζουν, Η χώρα μπαίνει σε άλλο δρόμο σπρωγμένη από τον ίδιο το λαό της».