31 Ιουλ 2013

Τα νέα χρονοδιαγράμματα πώλησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΤΑ, αεροδρομίων και λιμανιών

Τα έσοδα από τις φετινές αποκρατικοποιήσεις «προσγειώνονται» στο 1,6 δις. ευρώ για το 2013 από (2,6 δισ. ευρώ) και «φουσκώνουν» στα 3,5 δις. ευρώ για το 2014.
Του Φώτη Φωτεινού
Αναλυτικά, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συνόδευσε την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου, προβλέπει τα ακόλουθα:  ....


-ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν το β’ τρίμηνο του 2014. Η ΕΕ έχει δώσει το «πράσινο φως», όσον αφορά την έρευνα για τις κρατικές ενισχύσεις.
-ΕΛΤΑ: Έχουν ζητηθεί, από την ΕΕ, πρόσθετα στοιχεία από το ελληνικό δημόσιο και τα ΕΛΤΑ, τα οποία βρίσκονται σε φάση εξυγίανσης. Η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα ξεκινήσει το γ΄τρίμηνο 2013 και οι δεσμευτικές προσφορές το α’ τρίμηνο του 2014.
-Περιφερειακά αεροδρόμια: Κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στο δ΄τρίμηνο του 2013,
-ΟΛΠ, ΟΛΘ: Για την παραχώρηση μεγάλων λιμανιών, που λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.), το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα προβλέπει προκήρυξη κάποιων διαγωνισμών το γ’ τρίμηνο του 2013, με υποβολή προσφορών στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.
-Εγνατία Οδός: Προκήρυξη εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος στο γ’ τρίμηνο του 2013 και δεσμευτικές προσφορές το α΄ τρίμηνο του 2014.

 


Πηγή: metaforespress.gr