2 Ιουλ 2012

Κρατικοποιήθηκε η Λαϊκή Τράπεζα

Το κράτος καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, κατέχοντας ποσοστό ύψους 84%.Κρατική είναι πλέον η Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο οικονομικών, η Λαϊκή Τράπεζα άντλησε 3 εκ. ευρώ από την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης ύψους 1,8 δισ. ευρώ και 177 εκ. ευρώ από τη μετατροπή...
υβριδικών αξιογράφων ύψους 738 εκ. ευρώ, αφήνοντας στο κράτος την κάλυψη των υπόλοιπων κεφαλαιακών αναγκών.
Όπως τονίζεται, το 1,8 δισ. ευρώ θα καλυφθεί στη βάση του διατάγματος που εκδόθηκε από την κυβέρνηση το Μάιο και τα υπόλοιπα, αναμένεται να καλυφθούν με ρυθμίσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με την τρόικα.
Όπως γράφει το sigmalive.com με βάση τις πιο πάνω εξελίξεις, το κράτος καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, κατέχοντας ποσοστό ύψους 84%. Υπενθυμίζεται ότι το κράτος έχει ήδη διορίσει πέντε συμβούλους στο ΔΣ της Λαϊκής και εντός των ημερών αναμένεται να διορίσει άλλους τρεις.
«Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα αξιολογηθούν, μετά από ενδελεχή μελέτη του ενεργητικού τους και σε σχέση με τους κοινοτικούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
«Η δέσμευση της κυβέρνησης, όπως στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας, είναι η στήριξη των τραπεζών, προς συμμόρφωσή τους με το ρυθμιστικό πλαίσιο», καταλήγει το υπουργείο.
Πηγή:http://www.24h.gr