31 Μαρ 2010

Αρνητικά δημοσιεύματα για τα ΕΛΤΑ

1. Ο ταχυδρόμος πέθανε  (Κ. Μπετινάκης)
 Πηγή:http://www.styx.gr/   

Ο Ρέππας υποσχέθηκε να τον αναστήσει
σε ...μερικούς μήνες

    Δεν πρόκειται για ένα σαχλό καλαμπούρι, ενόψει της Μεγάλης Βδομάδας. Πρόκειται για μια πικρή αλήθεια. Την οποία βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές γειτονιές  της Νέας Κηφισιάς από την αρχή του χρόνου.

  Από τότε που απολύθηκαν οι συμβασιούχοι ταχυδρομικοί, χωρίς να υπάρξει μέριμνα αντικατάστασής τους.

  Στην αρχή βρίσκονταν στα ταχυδρομικά κουτιά των σπιτιών μερικά γράμματα, κάθε μία βδομάδα, ή κάθε δέκα μέρες.
  Κάτοικοι που πέρασαν από το ταχυδρομείο και ρώτησαν "τι συμβαίνει", τούς είπαν πως το. . . . .
«πρόβλημα είναι προσωρινό και ότι θα επιλυθεί σύντομα». «Θα περνάει όμως, κάποιος ταχυδρόμος, μια φορά την εβδομάδα να αφήνει γράμματα».

  Μετά όμως, σταμάτησε να καταφθάνει η αλληλογραφία. Ούτε μια φορά την εβδομάδα. Καθόλου.

  Σήμερα οι υπάλληλοι στο ταχυδρομικό γραφείο διανομής της Νέας Κηφισιάς, μου είπαν πως «η διεύθυνση των Ταχυδρομείων, μόλις ανέλαβε, και ενημερώνεται...».

  Ένας άλλος υπάλληλος είπε πως «μην περιμένετε να λυθεί το ζήτημα ούτε μετά τρεις μήνες !!!». Παρενέβη τότε μία άλλη υπάλληλος και είπε «άσε να τα πει αυτά ο προϊστάμενος»...

  «Γιατί εδώ τα ίδια είπε κι ο Ρέππας στους συνδικαλιστές ταχυδρομικούς που τον επισκέφτηκαν», είπε πάλι ο προηγούμενος υπάλληλος και πρόσθεσε: «Σε λίγο ούτε εσεις δεν θα μπορείτε να παίρνετε την αλληλογραφία σας, γιατί δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι να την βάζουν στις θυρίδες... Χτές πέρασε απ’ εδώ και ενημερώθηκε για το ζήτημα, η ευρωβουλευτής κα Τζαβέλλα».


  Με ρώτησαν την διεύθυνσή μου, τους είπα και τα ονόματα των άλλων ενοίκων και παρέλαβα την αλληλογραφία μας και το κυριότερο, τους λογαριασμούς.

  Δεν απομένει να βάλω στο πέτο το σήμα του Ερμή, και να πάρω μηχανάκι, (επειδή στο σημείο που βρίσκεται το τμήμα διανομής της αλληλογραφίας είναι αδύνατον να βρείς θέση να σταθμεύσεις το αυτοκίνητο), και να το εφοδιάσω με πλευρικούς σάκκους.

  Ζούμε στην εποχή της εθελοντικής εργασίας ή μάλλον μας οδηγούν καθημερινά στην εποχή του ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». Επειδή προφανώς κάποιοι «τά’ χουν πιάσει» από  ιδιωτικές εταιρίες "κούριερ" και έκαναν μπάχαλο και τα ΕΛΤΑ, για να τα πουλήσουν φτηνά τώρα με τις επερχόμενες νέες ιδιωτικοποιήσεις.  Σημεία των καιρών.


2. ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πηγή:http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_8972.html 

"Εδώ και αρκετά χρόνια ο μόνιμος ταχυδρόμος άλλαξε περιφέρεια και έτσι μας κάλυπταν οι συμβασιούχοι ταχυδρόμοι. Επειδή η περιοχή μας είναι ώς επι το πλείστον επαγγελματικοί χώροι, η διανομή ήταν δύσκολη. Μόλις μάθαινε ένας συμβασιούχος την περιοχή , έληγε η σύμβαση και τον έδιωχναν. Σήμερα η κατασταση εφτασε στο απροχώρητο . ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Αναγκάστηκα να πάω στα κεντρικά να πάρω μόνος μου τα γράμματα τα δικά μου και τών γειτόνων. Μέσα στην αλληλογραφία υπάρχουν επιταγές, τιμολόγια, δελτία αποστολής και χαρτιά τα οποία ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την δουλειά μας. Κάποιοι φαίνεται οτι παίζουν παιχνίδια με τα ΕΛΤΑ. Μήπως θέλουν να μας τα πλασάρουν κι αυτά ώς προβληματικά? Σημειωτέων πήγα και στον προϊστάμενο και απ'οτι φάνηκε δέν ιδρώνει το αυτί του."

Σχόλιο μας:
Το καμπανάκι κτυπά αρκετό καιρό τώρα!!!
Θα το ακούσουν επιτέλους αυτοί που αποφασίζουν!!!